Betűméret: A A A

Intenzív Osztály

Osztályvezető orvos: 
Dr. Korponay Zsuzsanna

Osztályos orvos:
Dr. Goschler Ádám
Dr. Györgyi Zoltán

Osztályvezető főnővér:
Kovács-Császár Melinda

Klinikánkon 1996 óta működik „nagy gyermek” intenzív osztály, mely kezdetben két posztoperatív ággyal indult, jelenleg négy ággyal működik. Ennek megfelelően négy lélegeztető gép, monitorok, infúziós pumpák komplett felszerelést biztosítanak.
Osztályunkon évente 200-250 intenzív ellátásra szoruló gyermeket látunk el.
Betegeink egyharmada a nagy műtétek után kerül felvételre, őket esetleg lélegeztetni is kell, 24-48 órán át.
Betegeink további egyharmadát azok a kisgyermekek jelentik, akik Klinikánkra felvételre kerülnek és állapotuk olyan súlyosra fordul, hogy intenzív megfigyelésre illetve ellátásra szorulnak. Közülük is sok a haemato-onkológiai beteg.
A fentieken kívül az ország több olyan kórházából veszünk át súlyos állapotú betegeket, akiknek az ellátása máshol nem biztosított.
Osztályunkon az orvosok és nővérek  szívvel-lélekkel ápolják és gondozzák kis betegeinket.
Munkájukat könnyíti az osztály folyamatosan fejlesztett műszerparkja:  monitorok, infúziós pumpák, lélegeztető gépek, bronchofiberoscop és egy korszerű USCOM keringésmonitor.
Mindezek együtt biztosítják kis betegeink gyógyulását.

Intenzív osztályunkon szinte mindig folyik orvos továbbképzés, a klinikán dolgozó gyermekgyógyászok folyamatos oktatása és a napi munkába történő bevonása.
Ezen kívül reanimációs és egyéb szakmai továbbképzéseket tartunk. Természetesen újraélesztés és gyermekintenzív terápia tárgykörében a medikusokat is oktatjuk. Részt vállalunk a posztgraduális képzésben is az anaesthesia és intenzív terápia területén.